Szandra Seres

Egészséges, finom és gyorsan kész. A tökéletes reggeli!

Egészséges, finom és gyorsan kész. A tökéletes reggeli!
Mit adsz enni a családnak reggelire? Zabot!

Mivel kisgyermekként volt alkalmam rengeteg zabot hegyezni, így most van bőven mit megfőzni zabkásának 😀 Ezek válogatott, hegyezett  szemű zabok. Neeeemmm hegyezi a hóhér,megveszem és elkészítem. Már minden nagyobb élelmiszerüzletben kapható. Sajnos sokunknak fogalma sincs róla, mennyire nagyon értékes tápanyag  a zabpehely. Erre mondják, hogy értékes szénhidrát.

Amikor reggel…..hmmm hajnalban…edzeni indulok, megeszek egy tálka zabkását, vagy 2 db. házi zabpelyhes kekszet. Rengeteg energiát ad edzés előtt és nem hizlal, mint a sok haszontalan szénhidrát, amit sajnos nap, mint nap töltünk a szervezetünkbe, míg el nem gurulunk.
Az elkészítése nagyon egyszerű és néhány alkalom után már rutinszerűvé válik.
Az alap recept a következő

 
Hozzávalók
  • Zabpehely (én a kis szeműt, azaz az őrölt változatot szoktam venni)
  • Tej
  • Víz
  • Édesítő (méz, stevia, fruktóz stb)
Elkészítés
  1. Ha egy bögre zabpelyhet készítesz, ahhoz két bögre folyadékra lesz szükséged. Én 50%, tej 50% víz arányban készítem, de készítheted csak tejjel is, úgy ízesebb, vagy készítheted vízzel, úgy én még nem próbáltam, szerintem nem is fogom, de hallottam már olyanról, aki így készíti.
  2. Egy lábasba borítsd bele a zabot, tejet, vizet és kezd el főzni. Add hozzá az édesítőt is. Folyamatosan kell kevergetni, mert könnyen leég.
  3. Kb. 5 perc alatt besűrűsödik. Ahogy már kellően sűrű, el is készültél. (Nekem indukciós főzőlapom van, ez a művelet nálam 5 percet vesz igénybe.)
  4. Szedd tálkákba és dekoráld kedved szerint.
 Tipp:
  • Készíts nagyobb mennyiséget és porciózd ki, hogy ne naponta kelljen készíteni.
  • Másik tipp: Szórhatsz ét kakaóport is bele a főzés végén, így kellemes csokis ízt kapsz
  • Harmadik tipp: A tetejét borítsd meg magvakkal, gyümölcsökkel
  • Jó még egy 4. is: Ha elkészül, én bot mixerrel szoktam pluszba krémesíteni, még finomabb lesz így.

Komolyan mondom, első osztályú reggeli, még ha a neve „zabkása” nem is ezt sugallja.

Próbáld ki! Meglátod, mindenkinek nagyon fog ízleni, plusz jó érzés lesz a tudat is, hogy egészséges ételt készítettél magadnak és családodnak is. 🙂

Íme, néhány zabkása kép, mely a saját konyhámból került ki tehát, mint mindig saját képek:

10838350_966865606658280_452156473_n 10948643_326724090866176_737488979_n
10949084_515974315209862_1328147801_n 11049164_1471410629800613_2064535667_n

Szép napot!
Szandi
lip

 

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!