Főzz változatosan, de férjen el egy dobozkában!
Ezt a két szempontot kell követnem, amikor hétköznapra főzök. Olyan ételeket készítek, melyek egészségesek, változatosak és a munkahelyemen is könnyen fogyaszthatók. Néha picit megakasztja a fantáziámat ez a kitétel, de azért igyekszem helytállni.
Most egy olyan (saját)recept ötlettel próbálkoztam, mely jó áron kihozható és megfelel minden fenti kritériumnak. 😉
Hozzávalók 4 személyre:
A hús elkészítéséhez
400g. karaj
só, bors, szárított zöldségekből fűszerkeverék ízlés szerint
olivaolaj
A sült brokkolihoz
250g. brokkoli
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
só, bors, szárított zöldségekből fűszerkeverék ízlés szerint
olivaolaj
Csicseriborsó pasztához:
Egy kis üveg, vagy konzerv főt csicseriborsó (a gyorsaság kedvéért, mert ez nem igényel főzést)
A húst tedd 2 réteg alufóliára, önts rá kevés olajat, majd sózd, borsozd, fűszerezd. Fordítsd meg, és ismételd meg a műveletet. Ezt követően csavard be jól a fóliába. 180 fokon süsd 50-60 percig. A hús elkészítése 5-10 percnél többet nem vesz igénybe, a sütést már a sütő végzi.
Egy serpenyőben melegítsd fel az oliva olajat. Ha már forró az olaj tedd bele a felszeletelt brokkolit és az apróra vágott fokhagymát. Nagyjából fél dl. vizet adhatsz hozzá, hogy le ne égjen. Fólia alatt süsd 5 percig, majd vedd le a fóliát és sózd, borsozd, fűszerezd és még 5 percig pirítsd. El is készült. Ne süsd szét, az a jó, ha kicsit ropogós marad.
A csicseriborsót tedd egy magas falú edénybe, majd krémesítsd botmixerrel. Egy kis lábasban langyosítsd meg, főzést nem igényel.
Már csak a tálalás maradt hátra. Egy nagyobb méretű tányéron kend el a csicseriborsó pasztát, kanalazz rá egy kevés szaftot, ami kisült a karajból, majd tedd rá a brokkolit és a vékonyra vágott hússzeleteket.
Szép napot!
Szandi
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal