Sajttorta 3 hozzávalóból. Kipróbáltam, valóban
Barátnőmnél kóstoltam először, aztán nem hagyott nyugodni a gonadolat, hogy csak három hozzávalóból készített nekünk mennyei finom édességet. Így, fogtam és kipróbáltam.
Egy akkora adaghoz, mint a képen, következőkre lesz szükséged:
- 240g. fehér csokoládé
- 240g. friss krémsajt, vagy mascarpone
- 6db. közepes méretű tojás
- Olvaszd meg a csokoládét vízgőz fölött.
- Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd el a sajtkrémmel, a fehérjét pedig verd kemény habbá.
- A felolvadt csokit add a sajtos tojásos krémhez, keverd el, majd add hozzá a tojásfehérje habot is. Óvatosan dolgozd össze.
- Előmelegített 170 fokos sütőben süsd, de úgy, hogy a tortaformát egy másik edénybe teszed, melyben víz van.
- Tulajdonképpen vízgőzben “sülvefőzöd” a sütit. Ha letelt a 15 perc, kapcsold ki a sütőt, nyisd ki az ajtaját, majd hagyd állni a sütit még 15 percet. (Ha bírod)
- Kínálhatod akár magában, vagy eperlekvárral, vanília öntettel, vagy csokoládéval, de a sima porcukor is tökéletes hozzá.
El is felezheted ezt a mennyiséget, de akkor elég csenevész tortácskát kapsz. Ha viszont csak ketten eszitek, pont elég lesz.
Még egy apróság:
A sütőpor nem árt neki, akkor levegősebbre, magasabbra sül majd, mint egyébkét. Maximum egy csapott teáskanállal tegyék bele. De ez titok, mert így már megborult a 3 hozzávaló. Egyébként nélküle is tökéletes lesz, a lenti képen a csokis változatnál például én nem is használtam sütőport.
Az alábbi képeken láthatsz egy kókuszos-csokis változatot.
Itt a sajttortám már pitévé változott, ugyanis miután megsült tettem rá csokikrémet (egy tábla csoki, 100 ml, tejszín felmelegítve és elkeverve a csokival) majd ezt megszórtam kókusszal és voila! Hűtőben pihentesd legalább egy órát, hogy a csoki visszakeményedhessen.
Jó étvágyat!
Szandi
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: