Szandra Seres

Protein szelet recept

Protein szelet recept
Sokáig kérettem ,magam, de végül nekiálltam és legyártottam egy adag házi fehérje szeletet. A fehérje szelet azért jó, mert ha például nem ettél elég fehérjét, ezzel gyorsan pótolhatod az elmaradást, továbbá ha édesség vágyad van, ez legalább hasznos tápanyagokat tartalmaz, továbbá a fehérje elengedhetetlen az izomépítéshez és regenerálódáshoz.  A fehérje szelet vagy protein szelet lehetőséget ad arra, hogy akár a napi rohanás közben is egy kis plusz fehérjét vigyünk a szervezetünkbe.

Miért jó házilag? Mert olcsóbb, mint a bolti. 🙂 

Szerepel a receptben házi mogyoróvaj, ez lehet bolti is (cukrozatlan), de ha szeretnéd kipróbálni házilag, itt a receptje:Házi mogyoróvaj
Hozzávalók
  • 1dl. zabtejszín (szerintem ez vízzel is működik egyébként)
  • 4-5 mérőkanál fehérje por ( én Dymatize Elite csokoládésat használtam) Tehetsz bele többet is, de ennyi minimum kell.
  • 3-4 ek. mogyoróvaj (házi)
  • Finomra őrölt zabpehely (Minél jobban le van darálva annál homogénebb lesz a “csoki” állaga (ebből annyi kell, amennyit felvesz a massza)
Elkészítés:
  1. Kézi habverővel dolgozd csomómentesre a tejszínt és a fehérjeport.
  2. Add hozzá a mogyoróvajat, majd kanállal keverd tovább. Amikor sima krémet kaptál jöhet a zabpehely. Ezt fokozatosan adagold, egészen addig, míg egy kemény masszát kapsz. (Olyasmi állag, mint a gyurma) Figyelj oda, mert a zabpehely szép lassan beszívja a nedvességet, így nehogy túl sokat tegyél bele, mert akkor ehetetlen lesz. Érdemes a műveletet gumikesztyűben végezni, mert ez úgy ragad, hogy le nem szeded a kezedről egyhamar, illetve a kedved is elmegy tőle, hogy legközelebb készíts.
  3. Most keríts egy magasabb falú tepsit. Béleld ki sütőpapírral (azon dolgok egyike, melyhez nem tapad) és nyomkodd el a masszát szép egyenletesen a tepsiben. Így elméletileg egy szabályos téglalapot fogsz kapni. Emeld ki sütőpapírral együtt. És hogy adjunk a küllemre is, teríts sütőpapírt a tetejére és nyújtófával egyengesd simára. A széleken kilógó részeket késsel fazonírozhatod még.
 

Én nem bírtam magammal, olvasztottam étcsokit és a tetejére kentem vékonyan, majd megszórtam kókusszal. Nagyon jó ízt adott az egyébként tömör “édességnek”.

20151003_164931 20151003_165029 20151003_165052 20151003_165108

Remélem meghoztam a kedved és te is megpróbálod házilag elkészíteni fehérje szeletedet. 🙂

Szép napot!
Szandi
lip

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!