Házi mogyoróvaj csupán egy hozzávalóból

Házi mogyoróvaj csupán egy hozzávalóból 

Az olajos magvak fontos részét képezik táplálkozásunknak. És némelyiket, mint például a mogyorót, nem csak egészben fogyaszthatod, hanem krémesítve is, úgynevezett mogyoróvajként. Itthon annyira, nincs divatja MÉG. Sokan azt gondolják, hogy a mogyoróvaj tele van mindenféle adalékanyaggal, cukorra, sóval, tartósítókkal. NEM. A házi biztos nem!

Most el is mondom hogyan készíthetsz te is igazi finom mogyoróvajat.

Házi mogyoróvaj csupán egy hozzávalóból
 
Hozzávalók:
  • Mogyoró (földimogyoró, akár pucolatlanul, így több vele a munka, vagy sózatlan mogyi is lehet, már előre megpucolva)
Elkészítés:
  1. Ha a mogyoró nem pörkölt, érdemes megpörkölni egy picit a gazdagabb ízhatás kedvéért. Egy tepsiben szépen leterítve körülbelül 200 fokon 20 percig süsd, míg szép világosbarna nem lesz. Ha már pörkölve van, ezt a lépést ki is hagyhatod.
  2. A legideálisabb eszköz a turmix gép, de ha nincs olyanod a botmixer is megteszi. Egy magas falú edényben kezd el turmixolni a mogyorót. Körülbelül 5 perced fog vele elmenni, ekkorra lesz igazán krémes állagú. A turmixolás hatására felmelegszik a mogyoróban található értékes olajoktól krémessé válik. Addig krémesítsd, míg szimpatikussá nem válik az állaga.
  3. És hopp! Elkészültél!
 

Nagyon finom eper, vagy erdei gyümölcsös lekváros pirítóson, továbbá nagyszerű alkotója a fehérjeszeleteknek, de süteményekbe és kekszekbe is sokrétűen felhasználható.

Remélem kedvet kaptál és kipróbálod 🙂

Szép napot!

Szandi

Címkék: , , , , , , , , ,

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  

További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:



Személyes Instagram oldalam

Facebook oldal



Tovább a blogra »