A diétának bukta!

A diétának bukta!

Bizony! Bukta készült nálunk, melynek mára sok nyoma nem maradt. 🙂 

A receptet Limaránál láttam, viszont kicsit átformáltam, a magam kedve szerint.

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 6 dkg olv. margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • szilvalekvár
  • + 1 tojás a tetejére
Elkészítés:
  1. Nem szoktam külön felfuttatni az élesztőt a a cukros tejben. Lusta vagyok, ráadásul szépen megkel így is a tészta, minek babráljak vele külön. Tehát boríts minden hozzávalót egy tálba, kivéve a vajat. Azt csak a végén dolgozd hozzá. Kelesztő tálban hagyd, hogy a duplájára keljen. Nagyjából 1-1.5 óra. Ha megkelt, lisztezett felületen nyújtsd kb. ujjnyi vastagra. Töltsd meg szilvalekvárral, vagy csokival, vagy bármilyen egyéb lekvárral, majd szépen tekerd fel. Helyezd a kis tekercseket vajjal kikent zománcos tepsibe. A lényeg, hogy a bukták kitöltsék a tepsit.
  2. Ruhával letakarva hagyd még kelni 30 percet, majd ha szépen felemelkedtek, kend le a tetejüket tojással. 180 Fokos előmelegített sütőben süsd 25 percig, míg a tetejük szép piros nem lesz. A tepsiből egyben borítsd ki, hagyd hűlni kicsit, majd ezt követően tépkedd szét a buktákat.
 

Jó étvágyat! 

Szandi

Címkék: , , , , , ,

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  

További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:



Személyes Instagram oldalam

Facebook oldal



Tovább a blogra »