A diétának bukta!
Bizony! Bukta készült nálunk, melynek mára sok nyoma nem maradt. 🙂
A receptet Limaránál láttam, viszont kicsit átformáltam, a magam kedve szerint.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 3 ek. cukor
- 2 tojás sárgája
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 6 dkg olv. margarin
- 2,5 dkg élesztő
- szilvalekvár
- + 1 tojás a tetejére
Elkészítés:
- Nem szoktam külön felfuttatni az élesztőt a a cukros tejben. Lusta vagyok, ráadásul szépen megkel így is a tészta, minek babráljak vele külön. Tehát boríts minden hozzávalót egy tálba, kivéve a vajat. Azt csak a végén dolgozd hozzá. Kelesztő tálban hagyd, hogy a duplájára keljen. Nagyjából 1-1.5 óra. Ha megkelt, lisztezett felületen nyújtsd kb. ujjnyi vastagra. Töltsd meg szilvalekvárral, vagy csokival, vagy bármilyen egyéb lekvárral, majd szépen tekerd fel. Helyezd a kis tekercseket vajjal kikent zománcos tepsibe. A lényeg, hogy a bukták kitöltsék a tepsit.
- Ruhával letakarva hagyd még kelni 30 percet, majd ha szépen felemelkedtek, kend le a tetejüket tojással. 180 Fokos előmelegített sütőben süsd 25 percig, míg a tetejük szép piros nem lesz. A tepsiből egyben borítsd ki, hagyd hűlni kicsit, majd ezt követően tépkedd szét a buktákat.
Jó étvágyat!
Szandi
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: