Szandra Seres

Mascarponés, lekváros, tört mogyorós cupcake

Mascarponés, lekváros, tört mogyorós cupcake
Íme az alap recept:

 
 
Hozzávalók
  • 15 dkg. liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg. cukor
  • 10 dkg. margarin (olvasztva)
  • 1 tojás
  • 2 dl. tej
  • 1 kiskanál rumaroma (sütéskor ettől lesz mennyei illata)
Elkészítés
  1. A muffin elkészítéséhez végy egy tálat, majd minden hozzávalót pakolj bele a margarin kivételével, mert azt olvasztva kell a tésztához keverned. Egy apróság, ha éppen nincs margarinod, vajad, akkor olajat is használhatsz, ugyan olyan finom, könnyű tésztát fogsz kapni. Nagyjából a margarinnal megeggyező mennyiséget használj.
  2. Tehát tedd hozzá a margarint-vagy olajat is.
  3. Dolgozd el szépen a tésztát egyenletes állagúra. Én kézi habverőt szoktam használni. Nagyjából palacsinta tésztához hasonló masszát kapsz.
  4. Adagold ki a tésztát, vagy muffin sütő formába, vagy papírkákba.
  5. Vigyázz, ha papírba teszed, legalább 2 db muffin papírt tegyél egybe, mert a tészta súlya szétnyomja a formát és laposak lesznek a sütijeid, mert elterül a papír. Persze finomnak finom lesz.
  6. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 20 percig.
 Miután kihűltek, egy apró recés éles késsel kis lyukat készítek a közepébe. Az itt kimaradó tésztát akár meg is eheted, nem lesz rá szükséged. Nem muszáj megenni, én magamból indultam ki. 

Egy kis dobozos (250g.) mascarpone-nak a felét elkevertem egy nagyon kevés porcukorral. Így kellemesen édes íze lett.  Nyomózsákba tettem, majd minden muffin közepét megtöltöttem vele, majdnem telire.

Ezt követően választottam egy savanykásabb ízű lekvárt. Erdei gyümölcsöset, de lehet ribizli áfonya eper, ami neked jobban tetszik.
Ezt kanalaztam a mascarpone krém tetejére, úgy, hogy kicsit ki is „lógjon” a muffinok tetején.
Itt már csak a dekor marad hátra. Én pirított tört földimogyorót használtam, de az apróra vágott étcsokoládé is tökéletes hozzá.
Remélem kedvet kaptál a sütögetéshez 🙂

Íme az elkészült süti 
11312122_636784403131053_1879558143_n
Szép napot!
Szandi
lip

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!