Mascarponés, lekváros, tört mogyorós cupcake
Íme az alap recept:
- 15 dkg. liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg. cukor
- 10 dkg. margarin (olvasztva)
- 1 tojás
- 2 dl. tej
- 1 kiskanál rumaroma (sütéskor ettől lesz mennyei illata)
- A muffin elkészítéséhez végy egy tálat, majd minden hozzávalót pakolj bele a margarin kivételével, mert azt olvasztva kell a tésztához keverned. Egy apróság, ha éppen nincs margarinod, vajad, akkor olajat is használhatsz, ugyan olyan finom, könnyű tésztát fogsz kapni. Nagyjából a margarinnal megeggyező mennyiséget használj.
- Tehát tedd hozzá a margarint-vagy olajat is.
- Dolgozd el szépen a tésztát egyenletes állagúra. Én kézi habverőt szoktam használni. Nagyjából palacsinta tésztához hasonló masszát kapsz.
- Adagold ki a tésztát, vagy muffin sütő formába, vagy papírkákba.
- Vigyázz, ha papírba teszed, legalább 2 db muffin papírt tegyél egybe, mert a tészta súlya szétnyomja a formát és laposak lesznek a sütijeid, mert elterül a papír. Persze finomnak finom lesz.
- Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 20 percig.
Egy kis dobozos (250g.) mascarpone-nak a felét elkevertem egy nagyon kevés porcukorral. Így kellemesen édes íze lett. Nyomózsákba tettem, majd minden muffin közepét megtöltöttem vele, majdnem telire.
Ezt követően választottam egy savanykásabb ízű lekvárt. Erdei gyümölcsöset, de lehet ribizli áfonya eper, ami neked jobban tetszik.
Ezt kanalaztam a mascarpone krém tetejére, úgy, hogy kicsit ki is „lógjon” a muffinok tetején.
Itt már csak a dekor marad hátra. Én pirított tört földimogyorót használtam, de az apróra vágott étcsokoládé is tökéletes hozzá.
Remélem kedvet kaptál a sütögetéshez 🙂
Íme az elkészült süti
Szép napot!
Szandi
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: