Tök. Így még tuti nem kóstoltad
Egyszerű recepttel érkeztem mára. Ha nincs ötleted, de van tököd, akkor már meg is van oldva a “mit főzzek” kérdés. 🙂
Tök. Így még tuti nem kóstoltad
Hozzávalók:
- Egy nagy főzőtök
- A töltelékhez:
- 2 db. tojás
- 1 közepes fej hagyma ( apróra vágva)
- 4 ek. zsemlemorzsa ( vagy száraz teljes kiőrlésű kenyér darálva)
- 1 nagy paradicsom apróra vágva
- 2 kk. gulyáskrém
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 3 ek. tejföl
Elkészítés:
- Végy egy nagy főzőtököt. (Éppen szezonja van, nem lesz nehéz)
- Karikázd fel 1.5 -2 ujjnyi darabokra, a közepéből a magot pedig vágd ki egy kisebb késsel.
- Sózd be mindkét oldalát és hagyd állni egy fél órát, majd papírszalvéta segítségével itasd fel róla a kiengedett levet. Helyezd egy sütőpapíros tepsire a karikákat.
- A töltelék:
- Az összes hozzávalót keverd jól össze, majd a tök karikák kivájt közepébe oszd el a „krémet”.
- Légkeveréses sütőben süsd kb. 30-40 percig 200 fokon, majd 160 fokon, míg el nem készül, kb. 1 óra összesen. Majd a tetejére szórhatsz reszelt sajtot és így süsd még tovább sima felső sütésen 10 percig. A tojásos keverék picit meg fog nőni benne. Nagyon finom lesz. Akár köretnek, akár főételnek is tökéletesen megállja a helyét.
Jó főzőcskézést! 🙂
Szandi
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: