Fasírt recept másképp. “Mi most fasírtban vagyunk”, mondták a tojcik…

Fasírt recept másképp. “Mi most fasírtban vagyunk”, mondták a tojcik…

Tv műsorban találkoztam ezzel a recepttel, bár a tőlem megszokott módon, természetesen leegyszerűsítettem és elkészítettem.

A kép magáért beszél, amilyen jól néz ki, pont olyan finom is!

Ha egy picit bátrabb lettem volna, a tojás a közepén folyós lehetett volna, úgy lenne tényleg az igazi.

Ami kell hozzá:

6db kisméretű tojás

Ezeket érdemes már előző nap megfőzni, de úgy, hogy amint felteszed a vizet, már beleteszed a tojásokat is. Ha felforrt a víz, zárd ela tűzhelyet és hagyd a vízben a tojásokat kb. 3, ha nagyobbak 4 percig, majd rögtön hűtsd le őket hideg vízzel. Ezt követően tedd őket a hűtőbe és lehetőleg ne egyétek meg reggelire.

A

Amire még szükség lesz:

Az összes hozzávalót jól keverd össze, hogy egyenletes masszát kapj.

Kapd elő a már jól behűtött tojásokat és óvatosan pucold meg őket.

Egy fóliát teríts a pultra, lapíts el benne egy kevés fasírt masszát, majd tedd a közepébe az egyik tojást és a fólia segítségével oszlasd el körbe rajta a húst. Azért kell a fólia, mert egyébként több ragadna a kezedre, mint a tojásra. Addig masszírozd, míg teljesen szépen körbe nem veszi a hús a tojást.

Ha megvagy a 6 tojással, a maradék húsból készíthetsz sima kis pogácsákat.

Forgasd meg a „golyókat” zsömlemorzsába, majd irány a forró, de tényleg forró olaj.

A lényeg, hogy a tojás belül hideg, így az már nem fog főni, miközben a hús sül. Tehát nagy esélyed van rá, hogy folyós marad, de csak a sárgája természetesen.

10 percnél tovább nem kell sütni, hiszen a hús réteg elég vékony rajta, így könnyedén átsül és a tojás is szépen átmelegszik. Ha már úgy látod, hogy elkészült kapd ki az olajból és már tálalhatod is

Jó étvágyat!

Szandi

Címkék: , , , ,

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  

További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:



Személyes Instagram oldalam

Facebook oldal



Tovább a blogra »