Szandra Seres

Fasírt recept másképp. “Mi most fasírtban vagyunk”, mondták a tojcik…

Fasírt recept másképp. “Mi most fasírtban vagyunk”, mondták a tojcik…

Tv műsorban találkoztam ezzel a recepttel, bár a tőlem megszokott módon, természetesen leegyszerűsítettem és elkészítettem.
A kép magáért beszél, amilyen jól néz ki, pont olyan finom is!
Ha egy picit bátrabb lettem volna, a tojás a közepén folyós lehetett volna, úgy lenne tényleg az igazi.

Ami kell hozzá:

6db kisméretű tojás
Ezeket érdemes már előző nap megfőzni, de úgy, hogy amint felteszed a vizet, már beleteszed a tojásokat is. Ha felforrt a víz, zárd ela tűzhelyet és hagyd a vízben a tojásokat kb. 3, ha nagyobbak 4 percig, majd rögtön hűtsd le őket hideg vízzel. Ezt követően tedd őket a hűtőbe és lehetőleg ne egyétek meg reggelire.

A

Amire még szükség lesz:

  • Darált hús (Amilyet szeret a család, csirkemell, marha, vagy kevert (sertésmarha) 😀
    Ugyan azokat a fűszereket használtam, mint a fasírthoz, sőt ugyan úgy készítettem is.
  • Fél kiló husihoz egy száraz, de áztatott zsömle, (ezt helyettesítettem teljes kiőrlésű száraz kenyérrel)
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma (átnyomva)
  • Petrezselyem
  • Paprika (egy emberes mennyiség)
  • Só és bors

Az összes hozzávalót jól keverd össze, hogy egyenletes masszát kapj.

Kapd elő a már jól behűtött tojásokat és óvatosan pucold meg őket.
Egy fóliát teríts a pultra, lapíts el benne egy kevés fasírt masszát, majd tedd a közepébe az egyik tojást és a fólia segítségével oszlasd el körbe rajta a húst. Azért kell a fólia, mert egyébként több ragadna a kezedre, mint a tojásra. Addig masszírozd, míg teljesen szépen körbe nem veszi a hús a tojást.
Ha megvagy a 6 tojással, a maradék húsból készíthetsz sima kis pogácsákat.
Forgasd meg a „golyókat” zsömlemorzsába, majd irány a forró, de tényleg forró olaj.

A lényeg, hogy a tojás belül hideg, így az már nem fog főni, miközben a hús sül. Tehát nagy esélyed van rá, hogy folyós marad, de csak a sárgája természetesen.

10 percnél tovább nem kell sütni, hiszen a hús réteg elég vékony rajta, így könnyedén átsül és a tojás is szépen átmelegszik. Ha már úgy látod, hogy elkészült kapd ki az olajból és már tálalhatod is

Jó étvágyat!
Szandi
lip

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!