Szandra Seres

Hummusz magyariasítva. 3 személynek, 10 perc alatt, 350 Forintból.

Hummusz magyariasítva. 3 személynek, 10 perc alatt, 350 Forintból.

Tudtad, hogy a csicseri borsó nagyon jó hatással van a szervezetedre?

Nos, a hummusz eredetileg arab étel. Jelentése csicseriborsó. Elég találó, mert a hummusz fő alkotója a csicseriborsó. Az arabok gyakran előételkén fogyasztják, nálunk reggeli lett belőle.

Egyáltalán nem hizlal, mert kevés kalóriát tartalmaz, ellenben gazadag B1, B6, E-vitaminban és karotinban. Rost tartalma is jelentős, így az anyagcserédre is pozitív hatással van.

viber kép

Amire szükséged lesz:

  • csicseriborsó 
  • tejföl (3 ek.)
  • egy gerezd fokhagyma
  • bacon szalonna, vagy sonka
  • pirospaprika-só-bors (ízlés szerint)
  • vágott mandula és újhagyma (elhagyható)
  • néhány szelet pirítós 

Egy 3 személyes bőséges adag elkészítéséhez elegendő egy 1db. konzerv csicseriborsó, vagy ugyan ennyi a száraz változatából. Én konzervet használtam kb. 300 Forint volt.

A konzerv levét félre tettem, a borsót egy kevés, kb 3-ek tejföllel és a felaprított fokhagymával simára turmixoltam botmixerrel.
Pirospaprikával, sóval és borssal ízesítettem. Ha nagyon sűrű lenne, tehetsz hozzá még a saját levéből, vagy tejfölből.

Mellé bacon szalonnát sütöttem és a szalonna kisült zsírjával meglocsoltam a tetejét, csak az íze kedvéért. Ha masszívan fogyózol, a szalonnát helyettesítheted kókuszolajban sütött pulykamell sonkával például.

Zabpehelylisztes házi gyökérkenyeret pirítottam hozzá, a tetejére pedig mandulát és frissen vágott újhagymát szórtam.

Szép napot!
Szandi
lip

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!