Hummusz magyariasítva. 3 személynek, 10 perc alatt, 350 Forintból.
Tudtad, hogy a csicseri borsó nagyon jó hatással van a szervezetedre?
Nos, a hummusz eredetileg arab étel. Jelentése csicseriborsó. Elég találó, mert a hummusz fő alkotója a csicseriborsó. Az arabok gyakran előételkén fogyasztják, nálunk reggeli lett belőle.
Egyáltalán nem hizlal, mert kevés kalóriát tartalmaz, ellenben gazadag B1, B6, E-vitaminban és karotinban. Rost tartalma is jelentős, így az anyagcserédre is pozitív hatással van.
Amire szükséged lesz:
- csicseriborsó
- tejföl (3 ek.)
- egy gerezd fokhagyma
- bacon szalonna, vagy sonka
- pirospaprika-só-bors (ízlés szerint)
- vágott mandula és újhagyma (elhagyható)
- néhány szelet pirítós
Egy 3 személyes bőséges adag elkészítéséhez elegendő egy 1db. konzerv csicseriborsó, vagy ugyan ennyi a száraz változatából. Én konzervet használtam kb. 300 Forint volt.
A konzerv levét félre tettem, a borsót egy kevés, kb 3-ek tejföllel és a felaprított fokhagymával simára turmixoltam botmixerrel.
Pirospaprikával, sóval és borssal ízesítettem. Ha nagyon sűrű lenne, tehetsz hozzá még a saját levéből, vagy tejfölből.
Mellé bacon szalonnát sütöttem és a szalonna kisült zsírjával meglocsoltam a tetejét, csak az íze kedvéért. Ha masszívan fogyózol, a szalonnát helyettesítheted kókuszolajban sütött pulykamell sonkával például.
Zabpehelylisztes házi gyökérkenyeret pirítottam hozzá, a tetejére pedig mandulát és frissen vágott újhagymát szórtam.
Szép napot!
Szandi
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: