Szandra Seres

Hogyan készíts ilyen tortát 45 perc alatt? Mutatom!

Hogyan készíts ilyen tortát 45 perc alatt? Mutatom!10955140_1557073644542075_1110379429_n

 

A válasz nagyon egyszerű.
Az alaptésztát kikeverni max 15 perc, lehet, hogy sokat mondtam.
A krém elkészítése 5 perc, de azért ráhagytam még 10 percet, hátha valami nem várt dolog előbukkan. És az összeállítás. Nem több szintén 15 percnél.

El is mondom, hogyan kell készíteni. A receptet erre pici sütőformára írom. Ha neked esetleg a nagyobb van, semmi gond, duplázd meg az adagot.

Hogyan készíts ilyen tortát 45 perc alatt? Mutatom!
 
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 150g. étcsokoládé
  • 75g. vaj
  • 3db. tojás
  • 100g. cukor, vagy más édesítő is lehet, ezekből általában elég kevesebb.
  • 3ek. liszt (igen jól látod, összesen 3 ek. liszt van ebben a teljes tortában 🙂 )
  • 1kk. sütőpor

A krémhez:

  • 1 nagy doboz mascarpone
  • 1 tábla fehér csoki (én Milkát használtam)

Díszítés:

  • étcsokoládé 3.4-1 tábla attól függően mennyire vagytok csokisak 🙂
  • pici vaj, kb.15-20g.
  • gyümölcsök a szezonnak megfelelően
  • esetleg néhány szem mogyi
Elkészítés
  1. A 150g. csokoládét tedd fel vízgőz fölé olvadni a 75g. vajjal. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. Én légkeverésesen szoktam sütni.
  2. A cukrot és a 3 tojást habverővel verd fej jó habosra. Elméletileg ennyi idő alatt a csoki vaj kombináció is megolvadt. Öntsd hozzá a cukros tojáshoz, de legyél gyors, rögtön kezd is habverővel eldolgozni. Amikor egyenletes a krém, mehet bele a 3 ek. liszt és a sütőpor. Ezt is dolgozd el habverővel és már zúdíthatod is a tortaformába. (Ha a tortaformád nem szétszedhetős, akkor tegyél alufóliát az aljára. Ha szétszedhetős, akkor meg ahogy kényelmes. Én általában a forma alján hagyom a sütit, így az engem nem zavar. Mehet a cuccos a sütőbe. Kb 30-40 percet sül, de az nem a te dolgod, a sütő elvégzi helyetted, addig te kikeverheted a krémet.
  3. Olvaszd meg vízgőz fölött a fehér csokit. A mascarponét szedd egy nagyobb tálba. Amikor megolvadt a csoki gyorsan, de tényleg baromi gyorsan borítsd a mascarpone tetejére és ess neki habverővel.
  4. Keverd szép egyenletesre. ŐŐŐŐŐőőő kész is 🙂
  5. Mehet a hűtőbe.
  6. Készítsd elő a gyümölcsöket is. Mosd meg, vád fel stb…csinálj velük, amit akarsz, lényeg, hogy jól mutassanak a torta tetején. 🙂
  7. Ha kisült a tészta, vedd ki a sütőből, késsel válaszd el a forma oldalától. Szedd le a forma oldalát ha lehet, úgy gyorsabban hűl. Ha már picit meghűlt nagy recés késsel vágd egyenesre a tetejét, mert most valószínűleg csúcsos. Majd középen is vág el szép egyenesen, ja és vízszintesen persze, ne félbe 😀 gondoltam azért szólok 😀
  8. Kezd el olvasztani a maradék étcsokit. Tegyél hozzá pici vajat, hogy szépen együtt tudjanak olvadni.
  9. Ha teljesen kihűlt a tészta jöhet a krém. Kb. a mennyiség felét szedd a tortalap közepére és oszlasd el egyenletesen. Tedd rá a tora tetejét és enyhén nyomkodd le. A krém többi része jöhet a torta tetejére. Onnan óvatosan tudod eloszlatni körbe és a torta oldalára. Figyelj oda, hogy szép egyenletes legyen. Most ráöntheted az olvasztott vajas csokit, de vigyázz ne legyen forró, se meleg, várd meg míg langyos lesz, nem fog megkeményedni, a vaj ne engedi, így egész jól ki lehet hűteni. Tehát mehet a csoki. Én úgy csináltam, hogy körbe a szélére csurgattam először, hogy tudjon így megfolyni, ahogy a képen látod, majd utána a maradék ment a közepére, az úgysem látszik 🙂
  10. Már csak a gyümiket kell rápakolnod és el is készültél. Néhány fotó és mehet a műved a hűtőbe
 

Képek a kész tortáról:
11072352_10200618965233657_2071783364_n 11072100_10200618965313659_1265983253_n
1624790_10200618965673668_1229590155_n

Jó sütögetést!
Szandi

lip

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!