Szandra Seres

Zabpehely édesen

Zabpehely édesen

Egyik kedvenc alapanyagommá vált az elmúlt idő során a zabpehely.
Én az őrölt változatát szoktam venni, ezzel szerintem könnyebb bármit is csinálni, és müzlibe keverve is finomabb.
Ez az úgynevezett zabkása, nálam abszolút kiváltotta a tejbegrízt, amit éjjel nappal képes voltam enni, határtalanul.
Nos, ez azért valamivel egészségesebb és fehérjedúsabb nasi.
Rengeteg módon készítheted, én most a szerintem legegyszerűbbet mutatom be.

2személyre

20140915_082234-296x211
1 bögre őrölt zabpehely (Lid-ben van ilyen)
2 bögre tej (vagy másfél bögre tej, és fél víz így is lehet)
édesítő, méz vagy cukor ízlés szerint

Egy lábasba beleöntöd a zabpelyhet, majd rá a két pohár folyadékot. Hozzáadod az általad választott édesítőt, majd elkezded főzni. Addig főzd, míg be nem sűrűsödik. Vigyázz, mert könnyen leég! Folyamatosan kevergetni kel. Kb. 5 perc alatt elkészül. Indukciós főzőlapon én 6-oson szoktam készíteni.
Ha besűrűsödött, nem főzöd tovább, hanem félreteszed és letakarod 10 percre egy tányérral, vagy fedővel.
Ha letelt a 10 pert megkevergeted és tálalhatod is.
Én kakaóport szoktam a tetejére tenni. A kép kedvéért visszafogtam magam és csak dekorként biggyentettem a közepére egy picit. De valójában megborul a kakaós doboz én úgy szeretem.

Legyen szép napod!
Szandra

lip

 

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!