Rapid kakaós csiga és lekváros kifli recept
Valószínűleg ez a leggyorsabb csiga, amit valaha láttál:)
Megmutatom, hogyan tudod elkészíteni. Rapid kakaós csiga és lekváros kifli recept.
Egyik reggel azon törtem a fejem, mivel lephetném meg itthon a fiúkat reggelire. Néha így elkap a nyavalya, hogy nekem márpedig sütnöm kell valamit, ha hajnal van, ha világvége, akkor is.
Na így jött a csokis és lekváros nass ötlete is.
El is árulom, hogyan futottam velük rekordidőt.
Lehet kapni több helyen olyan leveles tésztát, ami nem fagyasztott, hanem csak hűtőben tartják. Így már olvasztanod nem kell. Továbbá ez a nem fagyasztott tészta már ki is van nyújtva előre, így a csomagolása hosszúkás, henger, nem úgy, mint a mirelit társáé. Szóval már a nyújtással sem kell bajlódni. Hát rögtön cimborák lettünk, karöltve mentünk haza az üzletből, a leveles pajtás meg én, széles, ördögi mosollyal, hogy milyen finomat fogok sütni csepp energiaráfordítással.
Én két csomagot használtam fel egy sütéshez. Így az egyik lett a csokis csiga, a másik pedig a lekváros kifli.
A csokis csiga esetében kakaóport (édeset) elkevertem annyi vízzel, hogy sűrűn folyós legyen. De tényleg sűrű, mert ha nagyon híg kifolyik a tésztából.
Ezt a csokis masszát kentem a tésztára, szépen egyenletesen, majd felcsavartam a tésztát és ujjnyi karikákat vágtam. Természetesen nem lett csiga alakja, inkább rusztikus csigáknak nevezném őket, de semmi baj, az íze ugyan olyan, mintha kerek lenne, továbbá a rusztikus, most nagyon menő a gasztro világban, úgyhogy ne aggódj 🙂
A lekváros kifli úgy készül, hogy a kiterített tésztákból háromszögeket vágsz. Ezeknek a szélesebb részére teszed a lehetőleg sűrű lekvárt, majd szélesebbtől a vékonyabb vége felé szépen tekerd fel, majd kicsit hajlítsd meg. Hopika, kész is a kifli 🙂
Előmelegíted a sütőt 200 fokra, majd beteszed a kis édeseket kb. 20 percre. Én félidőnél mindig megfordítom a tepsit, hogy a másik fele is szépen süljön, mert a sütőm igényli a törődést. Szereti, ha ott vagyok mellette és nézem, ahogy ő süt. Hát nem tündéri? 🙂
Ha kisült, kis hűlést követően megborítom porcukorral és voila. Elkészült.
Az előkészület hidd el nem lesz több 10 percnél. A sütést meg jó esetben elvégzi a sütő, nem kell malmoznod mellette.
Mutatom a kész változatot is:
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: