Egyszerű citromtorta
Finom torta, amiben C-vitamin is van… egyszerű citromtortát készítettem a hétvégén. Érdemes elkészíteni, próbáljátok ki Ti is!
Tortalaphoz:
15 dkg. liszt
fél csomag sütőpor
10 dkg. cukor
10 dkg. margarin (olvasztva) (olaj is jó)
1 tojás
2 dl. tej
Krémhez:
Pár szem kék áfonya (ezt helyettesítheted más gyümivel is, igazából csak dísz)
1 kis doboz habtejszín (én a Lidl ben vettem)
Kb. fél citrom leve
75 g. natúr joghurt
Tortalap elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozod, majd kör alakú sütőformába öntöd.
Kb. 180-200 fokon, légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt készre sül.
Várd meg míg meghűl, csak utána vedd ki a formából. Elméletileg nem ragad le, de ha véletlenül mégis, akkor picit késsel rásegíthetsz, hogy kijöjjön.
!Krém elkészítése:
Felvered a habtejszínt, majd hozzáadod a citrom levét.
Ne ijedj meg, össze fog ugrani kemény krémmé.
Ezt követően a 75 g. natúr joghurtot is belekeverheted.
A krémet nem kell cukrozni, mert a habtejszín, legalábbis amelyikre én gondolok az édesített.
Már csak annyi a dolgod, hogy felkened a krémet a tortára, dekorálod és kész is vagy.
És íme a kész citromtorta:
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal