Sajtos roló, olyan, mint a bolti
Hát beáldoztam magam. Nekifeszültem és sokszori unszolásra készítettem sajtos rolót. De csak mert megígértem. Általában igyekszem tartani a szavam, most is így tettem, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem bántam meg. Valahogy a készítése közben úgy éreztem tovább tart megcsinálni, mint megenni. Közöltem is mindenkivel, akin nem látom, hogy áhítattal eszi, hanem csak habzsolja, azt kivégzem. Mindenki tartotta is magát szépen, maximális beleéléssel falatozták a kis rolókat. A képért előre is bocsi, lettek sokkal szebbek is, de mire észbe kaptam a sáskajárás pusztítást végzett a tányéron, így a maradékból válogathattam, mivel ugye jó taktika szerint a legszebbek mennek felülre, hogy azt hidd, mind ilyen szép szabályos, pedig közel sem.
Valószínűleg azért gondoltam, hogy sok macera megcsinálni ezt a nasit, mert egy rúdon tudtam sütni, tehát malmoztam a sütő előtt. Ott hédereztem és vártam, hogy süljön, szépen rudanként. Továbbá a töltőeszcájgom is elég pici, nem éhes vaddisznóknak szóló mennyiségre tervezték. De, megcsináltam.
Sütő rúdnak egyébként, folpakos, vagy alufoliás papaír rudad használhatsz, persze amin már nincs folpakk, vagy alufólia. Érdemes bevonni egy réteg sütőpapírral. Ne ragaszd oda a papírt, mert az nem lesz jó, a tészta úgyis odafogja. De egyébként bármilyen rúd jó, ami bírja a hőt. Sütöttem már fakanál nyelén is, de a fakanál kívül eső része, hát hogy is mondjam, megpirul…..nem kicsit….ellenben nagyon.
Hozzávalók:
2 csomag bolti leveles tészta
1 doboz natúr vajkrém
2 db. tömlős natúr sajti
20g. olvasztott vaj
reszelt sajt (fogalmam sincs mennyi, szemre intéztem a dolgot)
Én két csomag kész, nyújtott leveles tésztából készítettem. Ezt szépen csíkokra vágtam, majd egyesével szépen elkezdtem feltekerni a rúdra, ügyelve arra, hogy minden réteg szépen fedésben legyen, majd mehet is a sütőbe, a tészta csomagolásán előírt hőfokon.
A töltelék:
Keverd össze a hozzávalókat, a reszelt sajt kivételével. Az olvasztott vajat a legvégén tedd hozzá és dolgozd szépen össze a krémet.
Ha kisültek a rudak, várd meg míg meghűlnek, majd szépen imádkozd le a tésztát a rúdról. Igazából nem nehéz, csak elsőre tűnik úgy. A krémet tedd habzsákba, vagy bármilyen olyan eszközbe, mellyel be tudod tölteni a tésztába. Úgy töltsd, hogy kicsit figyeljen ki a krém a két végén, mert ezt kell majd belemártanod a reszelt sajtba. Ha esetleg nem ragad rá a reszelt sajt, hát nincs mit tenni, alkalmazz erőszakot, de annak ott kell lennie, mert az nélkül nem sajtos roló a sajtos roló.
Lényegében elkészültél. Érdemes hűvös helyen tartani, illetve vigyázz, mert ha nem nézel oda, nem is értem hogyan, de párolog.
Jó sütögetést, szép napot!
Szandi
További cikkek: www.mokuslekvar.hu
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:
- Személyes Instagram oldalam
- Facebook oldal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: