Szandra Seres

Mascarponés-csokis cupcake

Sütés:előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 20 percig
Hozzávalók 12-14 darabhoz
  • 15 dkg. liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg. cukor
  • 10 dkg. margarin (olvasztva)
  • 1 tojás
  • 2 dl. tej
  • 1 kiskanál rumaroma (sütéskor ettől lesz mennyei illata)
A csokis krém:

-1 doboz 250ml. mascarpone
-porcukor, ízlés szerint (én nem mindig teszek bele)
-ét vagy tej csoki 50g., vagy keserű kakaó (Tehetsz bele több csokit is, viszont vigyázz, mert a krém sűrű lesz és nem fogod tudni átnyomni a habnyomón….alapozom ezt az állítást egy kellemetlen tapasztalatra

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség, melyet 1000 módon variálhatsz.
Mascarponés-csokis cupcake
Most mascarponés csokis krémmel dobtam fel, az egyébként alap muffin tésztát.

A tészta elkészítése:
A muffin elkészítéséhez végy egy tálat, majd minden hozzávalót pakolj bele a margarin kivételével, mert azt olvasztva kell a tésztához keverned. Egy apróság, ha éppen nincs margarinod, vajad, vagy semmi ilyen jellegű dolgod otthon, akkor olajat is használhatsz, ugyan olyan finom, könnyű tésztát fogsz kapni. Kb. akkora mennyiség kell, mint a margarinból súlyra.
Tehát tedd hozzá a margarint-vagy olajat is.

Dolgozd el szépen a tésztát egyenletes állagúra. Én kézi habverőt szoktam használni. Egy nagyjából palacsinta tésztához hasonló masszát kapsz.

Adagold ki a tésztát, vagy muffin sütő formába, vagy papírkákba.

Vigyázz, ha papírba teszed, legalább 2 db muffin papírt tegyél egybe, mert a tészta súlya szétnyomja a formát és laposak lesznek a sütijeid, mert elterül a papír. Persze finomnak finom lesz.

A kis muffinokat tedd az előmelegített sütőbe és amíg sülnek, elkészítheted a krémet.

A krém elkészítése
Ha keserű kakaót használsz, akkor annyi kakaót tegyél a mascarpone krémhez, mely az ízlésednek megfelel, továbbá porcukorral édesítheted. Jól keverd el és tedd hűtőbe.

Ha csokit használsz, akkor olvaszd meg a csokit vízgőz fölött, majd öntsd hozzá a mascarponéhoz-hez-höz.
Itt arra vigyázz, hogy gyorsan keverd is el, mert a hideg krém hatására a csoki visszadermed és akkor darabos lesz a krém. Itt is használhatsz porcukrot.  Ha szép simára keverted, mehet a hűtőbe.

Ha kisültek a muffinok, várd meg, míg kihűlnek. A krémet tedd habzsákba, vagy bármilyen krémkinyomóeszközbe és szépen díszítsd a muffinkák tetejét. A díszítést követően szórhatsz rá, csoki reszeléket, smartiest, azokat a kis fekete nyúlbogyókat, vagy színes cukrot, bármit.

Így néz ki az általam készült, továbbá mutatok még egy ötletet, ha nincs kedved a csokikrémmel vacakolni.
Olvasztott csokiba mártott kókuszos muffinok és csokis, cukros-fahéjjas muffinok
20141008_124450 20141008_124436
20141008_124549
20141008_12472620141008_124713

Jó sütögetést!
Szandra
lip

További írásaimat itt olvashatod:
http://www.mokuslekvar.hu/category/tesok/szandi/

Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést! ^_^  
További velem kapcsolatos képeket és posztokat a következő oldalakon is találhatsz:

Személyes Instagram oldalam
Facebook oldal

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!